dissabte, 23 d’agost del 2014

Las vidas de Grace // Short term 12

Pel·lícula dirigida per Destin Cretton l'any 2013, que narra les vivències d'una jove que es dedica al treball social amb adolescents que viuen en un centre temporal, o bé perquè no tenen pares, o bé perquè aquests no poden fer-se'n càrrec. En un principi es calcula que els joves es poden quedar en el centre, que s'anomena Short term 12, fins a un any. No obstant això, la majoria dels adolescents porten allà més de tres anys. És per aquest motiu que Grace i els seus companys estableixen vincles molt estrets amb ells i viuen colze a colze els moments més decisius del període de canvis i coneixement personal que comporta l'adolescència.

A banda del fil principal de la pel·lícula, que seria totes les històries que transcorren en el centre, es narra paral·lelament la vida de la protagonista, que s'entrega per complet a la seva feina. Està profundament enamorada del seu company de feina, amb el qual té una relació. L'amor i admiració que senten és mutu i es basa en l'acceptació total l'un de l'altre.
Els problemes al centre no cessen, ni ho fan a la vida personal de la Grace, sobretot quan es tracta de prendre una de les decisions més importants: tenir un fill. Quan s'assabenta del seu embaràs, la primera reacció és demanar una cita per avortar. Uns quants dies després, s'adona que vol tenir un fill amb la seva parella, i que allò que li impedeix fer el pas és la por que sent. Por perquè tot plegat li recorda a un passat que tracta d'esborrar, en el qual el seu pare va abusar d'ella sexualment. 


Aquest film és ple de vida, parla d'històries de superació, de vides dures. És una crida a la constància, al voler tirar endavant, a la lluita per superar els traumes i frustracions personals que no ens deixen avançar. És una lliçó, també, que ens recorda la importància d'ajudar als que tenim al costat, d'admetre que necessitem dels altres tant com respirar. 
Que s'ha de viure jugant totes les cartes, afrontant les parts més fosques, i caminant cap a la llum- sense por.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

The rider

The rider Película dirigida por Chloé Zhao y protagonizada por Brady Jandreau. Hay algo único e impactante en esta obra y es que el actor...