dijous, 21 de maig del 2015

DIFRET

Pel·lícula etíop escrita i dirigida per Zeresenay Berhane Mehari i produïda per Angelina Jolie. Explica la història real de la protagonista, Hirut, una adolescent de catorze anys que és violada i raptada en sortir de l'escola, un dia qualsevol, per un grup d'homes. Un d'ells s'ha encapritxat d'ella i la manera de casar-s'hi és traient-li la virginitat. En defensa pròpia, quan intenta fugir, dispara l'escopeta d'un dels segrestadors i mata al que havia de ser el seu futur marit. 
Aleshores comença el seu calvari, amb judicis banyats de corrupció, fonamentats en els arguments d'una tradició masclista encara molt arrelada en aquest país, per desgràcia.
Amb l'ajut d'una associació d'advocades que ofereix els seus serveis a dones de manera gratuïta, la Hirut té dret a defensar la seva postura en un judici, enlloc de ser assessinada pels habitants del poble, com hagués estat habitual. Finalment el jutge conclou que va matar al seu segrestador en defensa pròpia i que, per tant, queda en llibertat.

El film ens acosta a una realitat que ens pot semblar del tot llunyana. Cal lluitar contra una mentalitat tancada que no deixa avançar les dones en aquests països. Una forma de pensar molt vinculada a la tradició i a la superstició. Tracten de limitar-los l'accés a l'educació perquè saben que és l'arma de desenvolupament i rebel·lió més potent que existeix.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

The rider

The rider Película dirigida por Chloé Zhao y protagonizada por Brady Jandreau. Hay algo único e impactante en esta obra y es que el actor...